• Goede prijs/kwaliteit
  • In het centrum
  • Kleinschalige accommodatie
  • Mooie inrichting

Delen via social media

Een vraag over deze reis?

Heb je vragen? Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op:

058 - 845 0220

Île-de-France is een regio van Frankrijk. In deze regio ligt de hoofdstad, Parijs.De regio  Île-de-France word afgebakend door de  rivieren Marne, Seine, Aisne en Oise en beslaat maar 2% van Frankrijk.

Voor veel mensen staat Île-de-France gelijk aan Parijs. Toch is niet alleen Parijs van belang in deze regio. Buiten de ‘périférie’ blijft de groei maar doorgaan. In deze brede band van bebouwing  van Groot-Parijs liggen enkele interessante bestemmingen zoals Versailles, Meudon en Marly-le-Roi.

In Versailles vindt u naast het beroemde kasteel ook de fraaie kerken Notre-Dame van Versailles en de St.-Louis. Meudon is bezienswaardig vanwege het nationale museum van Auguste Rodin en het nabijgelegen bosgebied, het Forêt Domaniale. Marly-le-Roi is bekend vanwege het Musée Promenade de Marly-le-Roi-Louveciennes, een aangenaam parkmuseum. Ook St.-Germain-en-Laye, bereikbaar vanuit Parijs met de RER en per spoor, is erg aan te bevelen.

Het Musée des Antiquités Nationales bezit o.a. gouden objecten uit de Bronstijd en zeer bijzondere Gallo-Romeinse objecten.

Het in het noordelijke deel van Groot-Parijs gelegen St.-Denis bezit een zeer fraaie basiliek met graftombes en geldt als ‘het kerkhof der koningen’. In de basiliek worden de stoffelijke resten van vorsten als Hendrik II, Lodewijk XII en Anna van Bretagne bewaard. In het oosten van Groot-Parijs kunt u kennismaken met het mooie Château de Vincennes.

 


Parijs behoort tot de best bezochte steden ter wereld. 
Parijs wordt gezien als 'stad van de liefde' en draagt hier een belangrijk steentje aan bij, net als de rijke historie en de vele bezienswaardigheden die de stad telt. Parijs ligt op driehonderd tot bijna zevenhonderd kilometer vanaf Nederlandse vertrekplaatsen. In de regel betekent het dat je gemiddeld een halve reisdag nodig hebt om Parijs te bereiken.

Andere populaire bijnamen zijn de Lichtstad of de Stad van de Mode. Het imago van Parijs als romantische stad is natuurlijk een flinke magneet voor stelletjes die een romantisch weekendje weg willen met z'n tweeën. De romantiek krijgt vaak een steuntje in de rug door de kleine hotelkamers met smalle bedden. Vierkante meters kosten veel geld in het centrum van Parijs en dat is terug te zien in de grootte van de hotelkamers. 

Parijs tips

In Parijs zijn er zelf meer dan één van deze wereldbefaamde musea te vinden. Zo zijn er Musée d’Orsay en Musée National d’Art Moderne die bekend staan om hun uitstekende collecties. Het bekendste en grootste museum van Parijs is toch wel het Louvre. Dit enorme museum is zo groot dat je hier wel een week voor nodig hebt om de gehele collectie op een goede manier te aanschouwen. Wil je musea gaan bezoeken? Een aantal musea in Parijs zijn altijd gratis te bezoeken zoals Maison de Balzac, Petit Palais, Musée du Parfum, Musée Curie en Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris. Voor een aantal (veelal grotere) musea is de eerste zondag van de maand gratis entree. Hieronder vallen o.a. Centre Pompidou, Musée Louvre, Musée d'Orsay, Musée Picasso, Musée Rodin, Musée de l'Orangerie en Musée Gustave Moreau. De gratis toegang geldt altijd alleen voor de permanente collecties en tentoonstellingen. Voor sommige musea zoals het Louvre geldt dat de gratis entree op de eerste zondag van de maand niet in het zomerseizoen van toepassing is.

Wil je gaan winkelen in Parijs, kies dan de maand januari of juli. Dan is de officiële uitverkoop (Les Soldes). De winteruitverkoop begint de twee woensdag van januari, behalve wanneer deze op 13 of 14 januari valt. In dat geval wordt de eerste woensdag van januari aangehouden. De zomeruitverkoop begint de laatste week van juni. De kortingen tijdens de solden kunnen oplopen tot 70, 80 of zelfs 90 procent.


Delen via social media

Een vraag over deze reis?

Heb je vragen? Kijk bij onze FAQ of neem contact met ons op:

058 - 845 0220