115 vakanties naar Rome

Bekijk het aanbod

Vakanties Rome

Goedkope stedentrip naar Rome

Rome staat gelijk aan zeer veel indrukwekkende bezienswaardigheden en is daarmee een walhalla voor cultuurliefhebbers. Deze stad, gebouwd op zeven heuvels, heeft drie miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden van Italië. Ondanks de grootte van de stad, kun je de voornaamste bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bekijken. Daarnaast kun je hier genieten van een zacht klimaat, voortreffelijk shoppen en heerlijk eten.

Zoals je in Parijs de Eiffeltoren gezien moet hebben, moet je in Rome zeer zeker ook een aantal bezienswaardigheden echt gezien hebben. Zoals het indrukwekkende Colosseum, maar die kun je vanwege zijn omvang eigenlijk niet missen en natuurlijk de beeldschone Trevi fontein. Niet vergeten om een muntje in de fontein te werpen, want volgens de legende zal je dan terugkeren naar deze mooie stad. Sla ook het kleinste landje ter wereld niet over: Vaticaanstad, dat geheel omsloten wordt door Rome. In de omgeving hiervan vind je de beroemde Sixtijnse Kapel, verschillende musea en de Sint Pietersbasiliek.

Trastevere, een aanrader!

Als je in Rome bent, mag een bezoek aan de indrukwekkende wijk Trastevere eigenlijk niet ontbreken. Drink echte Italiaanse espresso's met de locals en proef de originele Italiaanse sfeer. In de schattige smalle straatjes, waar de was nog hangt te drogen, vind je mooie pandjes en zie je Vespa's en Fiatjes 500, zoals je het Italië uit oude films kent. Steek een kaarsje aan in de Santa Maria kerk, de oudste Mariakerk van Rome, en aanschouw de mooiste mozaïeken.

Even bijkomen

Ontsnap even aan de drukte door heerlijk bij te komen in één van de vele stadsparken. Villa Borghese is de meest bekende en heeft een oppervlakte van 80 hectare. Het park staat bekend om haar musea, paviljoenen, villa's, beelden, prachtige tuinen en zelfs een echte dierentuin! Vanuit dit park heb je een mooi panoramisch uitzicht over de hele stad en kun je even helemaal tot rust komen.

Parco Savello wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid sinaasappelbomen en wordt daarom ook in de volksmond ook wel sinaasappeltuin genoemd. Dit park is minder bekend dan het vorige, maar zeker de moeite waard. Het park is gelegen op de heuvel Aventijn en vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over Vaticaanstad en de rivier De Tiber.

Zin in een afwisselende en cultuurrijke stedentrip? Boek dan nu een voordelige vakantie naar Rome bij Reisknaller.nl.

 

Italië  Rome 

Filter
Filter